طريقة عمل المكرونة بالبشاميل بالصور وخطوة خطوة ولا اروع
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم يا احلى بنوتات النهاردة انا جيابلكم طريقة عمل المكرونه بالبشاميل اللذيذة
بطريقتى الخاصة مش محتاجة منكم غير شويه تركيز وان عاجبكم شرحى متنسوش التقييم
بليز ودلوقتى تعالوا نبدأ مع بعض
اولا المقادير
كيلو مكرونة اقلام
1/2كيلو لحمة مفرومة
5معالق كبيرة دقيق منخول
5 كوب لبن بارد(( وممكن تخليها 2ونص لبن _ و2ونص شوربة ))
3معلقة كبيرة سمن
2معلقه زيت
عدد 2بصل
عدد 2ثمرة طماطم ((معلقة صلصه))
ملح وفلفل وتوابل
2 بيضة
مكعب ماجى
......................
*****************
[size=24] طريقة التحضير
اولا طريقه عمل اللحمة المعصجة
يُسخن الزيت او السمن في إناء على نار متوسطة ثم يُضاف البصل مع التقليب لمدة 5 دقائق حتى يذبُل.
- يضاف اللحم المفروم إلى الخليط ويُترك لمدة 10 دقائق مع التقليب من حين لآخر.
- تُخفف الحرارة، ويُتبل الخليط بالملح والفلفل، ثم نضيف الطماطم والصلصة ،ويُغطى الإناء ويُترك لمدة 20 دقيقة أو حتى تمام نُضج اللحم.
واليكم الصور
ثانيا طريقه تحضير البشاميل
لعمل البشاميل نحتاج الى:
كوب طحين تقريبا5 ملاعق كبيرة..لتر من الحليب اي تقريبا خمس اكواب..مكعب ماجي و زبدة او سمن..ملح و فلفل اسود
نضيف الدقيق مع اللبن ع البارد
يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك الى ان يذوباالدقيق تماما و يختفي
بعد ان يسخن بقليل نضيف الماجي و الملح و الفلفل الاسود و طبعا ما نسبهاش ابدا نستمر بالتحريك عشان ماتتكتل
نضيف الزبدة او السمن
و نستمر بالتحريك الى ان يسخن قوام البشاميل هكذا
ترفع من على النار
مكرونه مسلوقة واعتقد ان كلكم عارفين الطريقة
و الان التطبيق اللحمة جاهزة و البشاميل جاهز ..
نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق او قدر و نضيف فوقها نصف كمية البشاميل
نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجو و ممكن اضافة القليل من الجبنة معها
نحضر صينية الفرن ندهنا بقليل من الزبدة و نغطي قاع الصينية و الحواف بالبقسمات
نضيف طبقة من المكرونة
ثم نفرد فوقها اللحمة
ثم طبقة المكرونة
و نغطيها تماما
ثم باقي صلصة البشاميل هكذا
وممكن نضيف ع الوش بيضه عليها فلفل اسود
او
نضيف جبنه موزوريلا انا ضيفت جبنة
ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة او اكتر الى ان تتحمر الاطراف
نفتح الشواية و نحمر الوجه
نتركها تبرد شوي قبل التقطيع
و تقدم مع السلطة
والف عاااااافية